Ostoskorissasi on:
0 tuotetta

 
 
 
 
 
 
 
 

Neljä elementtiä

dokumentti
Kesto 1 h 13 min

Neljä elementtiä

Ensi-ilta: 17.3.2017

Levittäjä: MRP Matila Röhr Productions Oy

Ohjaus: Natalie Halla

Käsikirjoitus: Natalie Halla

Pääosissa: ILMA Philipp Halla, base-hyppääjä, Itävalta
VESI Johanna Nordblad, vapaasukeltaja, Suomi
TULI Pako Rivas, katastrofialueiden palomies, Espanja MAA Georg Zagler, luolatutkija, Itävalta, Kertoja Turkka Mastomäki

NELJÄ ELEMENTTIÄ -dokumenttielokuva on matka neljään klassiseen elementtiin ainutlaatuisten ihmisten kautta. Elokuvan päähenkilöiden unohtumattomat tarinat kertovat ystävyydestä ja unelmista, syntymästä ja kuolemasta. Ihmisistä äärimmäisten kokemusten ja suoritusten takana. 

Jos olet erehtynyt ajattelemaan, että elämässä olennaisia asioita ovat vaikkapa brexitin heilauttelemat pörssikurssit, urakehityksesi tai oikeanlaisen mobiililaitteen valitseminen, katso tämä elokuva. Itse asiassa olennaista elämässä ovat vesi, ilma, tuli ja maa.

Neljä elementtiä kertoo neljästä ihmisestä: vapaasukeltajasta, base-hyppääjästä, katastrofialueiden palomiehestä ja luolatutkijasta, jotka ovat kaikki, no, omassa elementissään. Niin täysin, että sukeltaja rentoutuu mieluiten veden alla ja luolatutkija haluaa kuollakin vuoren sisällä. Sen ymmärtää. Ollaan tekemisissä niin valtavien voimien kanssa, että kaikki arkinen tai ihmisen aikaansaama tuntuu melko mitättömältä.

Espanjalainen palomies Pako Rivas uskoo, että kaikilla palomiehillä on pyromaanin taipumuksia. Hän kertoo polttaneensa lapsena talon, ihan jekkuna vain. Nyt hän omistaa elämänsä palojen sammuttamiselle ja ihmisten pelastamiselle. ”Tulipalossa on hetki, kun sammuttaja menettää tulen hallinnan”, Rivas kertoo. ”Silloin on yhtä tulen kanssa.” Tuntuu todellakin siltä, että elementeissä on jotakin mystistä, myyttistä – ja todellista.

Natalie Hallan elokuva on visuaalisesti yhtä hämmästyttävä kuin luonnonvoimat, joita se kuvaa. Tervemenoa pinnan alle, kiemuraisiin luoliin, tuulen vietäväksi ja liekkien nuoltavaksi.

Sirje Niitepõld

Trailer


 
 

Meillä käy myös:

Kulttuurisetelit

Kulttuurisetelit

TYKY-online

TYKY-online