Ostoskorissasi on:
0 tuotetta

 
 
 
 
 
 
 
 

Radion Sinfoniaorkesteri Forssa / Urheilutalo Feeniks


Kesto 2 h 10 min

Radion Sinfoniaorkesteri Forssa / Urheilutalo Feeniks

Väliaikakahvituksen ennakkotilaus puh. 040 5020 488,  humppilan.myyntipalvelu@luukku.com

Narikkamaksu 2 € (nuorisotyölle)

RSO konsertoi ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Forssassa uheilutalo Feeniksissä 3.3.2019. Ohjelmassa on  Ville Raasakan uusi orkesteriteos Black cloud, Bartókin 3. pianokonsertto, jonka solistina soittaa Olli Mustonen ja Brahmsin 1. sinfonia.

 Hannu Lintu on ollut Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari elokuusta 2013 lähtien. Kauden 2018–2019 aikana hän esiintyy myös mm. Baltimoren, St Louisin ja Cincinnatin sinfoniaorkestereiden, New Japan Philharmonic Orchestran, Singaporen Sinfoniaorkesterin sekä Hampurin radion sinfoniaorkesterin johtajana. Vierailujen kohokohtiin kuuluvat myös debyytit Bostonin Sinfoniaorkesterin ja Venäjän Kansallisorkesterin konserteissa. Hän on työskennellyt viime aikoina erityisesti Tokion kaupunginorkesterin, Washingtonin Kansallisen Sinfoniaorkesterin sekä Dallasin ja Detroitin sinfoniaorkestereiden kanssa.

Lintu esiintyy säännöllisesti myös Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Helsingissä keväällä 2019 ohjelmassa on Alban Bergin Wozzeck ja Savonlinnassa heinäkuussa 2018 Giuseppe Verdin Otello.

Lintu opiskeli Sibelius-Akatemiassa ensiksi sellon- ja pianonsoittoa ja myöhemmin orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla. Hän osallistui Myung-Whun Chungin mestarikursseille L'Accademia Musicale Chigianassa Sienassa ja voitti ensimmäisen palkinnon Pohjoismaisessa kapellimestarikilpailussa Bergenissä vuonna 1994. Hän on levyttänyt mm. Ondine-, BIS-, ja Hyperion-levymerkeille.

Radion sinfoniaorkesteri (RSO) on Yleisradion orkesteri, jonka tehtävänä on tuottaa ja edistää suomalaista musiikkikulttuuria. Orkesterin ylikapellimestari on Hannu Lintu, joka aloitti kautensa syksyllä 2013.

Radio-orkesteri perustettiin vuonna 1927 kymmenen muusikon voimin. Sinfoniaorkesterin mittoihin se kasvoi 1960-luvulla. RSO:n ylikapellimestareita ovat olleet Toivo Haapanen, Nils-Eric Fougstedt, Paavo Berglund, Okko Kamu, Leif Segerstam, Jukka-Pekka Saraste ja Sakari Oramo.

Suurten klassis-romanttisten mestariteosten ohella RSO:n ohjelmisto sisältää runsaasti nykymusiikkia ja orkesteri kantaesittää vuosittain useita Yleisradion tilausteoksia. RSO:n tehtäviin kuuluu myös koko suomalaisen orkesterimusiikin taltioiminen kantanauhoille Yleisradion arkistoon. Kaudella 2018–2019 orkesteri kantaesittää neljä Yleisradion tilaamaa teosta.  
 
 

Meillä käy myös:

Kulttuurisetelit

Kulttuurisetelit

Edenred -virikeseteli

Edenred -virikeseteli

E-Passi

E-Passi