Maamme kultakauden eturivin nuorien taiteilijoiden joukkoon kuuluneen Albert Lindforsin elämästä ja taiteesta tiedetään varsin vähän. Syynä tähän on, että Forssan Uudenkylän palossa (1901) tuhoutui Albertin kotitalo, jonka mukana tuhkaksi muuttui hänen asiakirjansa, kirjeensä ja suuri määrä hänen maalaamiaan tauluja sekä taiteilijaystäviltään saatuja teoksia.
Albert Lindfors syntyi 13.7.1860 Somerolla. Viisivuotiaana Albert muutti isänsä työn perässä Forssaan. Hänen isänsä Henrik Lindfors toimi Forssan Yhtiön lasimestarina ja maalarina. Albert aloitti tehdastyöt normaaliin tapaan Forssassa yhdeksänvuotiaana. Murrosiässä hän muutti Turkuun, päästen koristemaalarin oppipojaksi. 18-vuotiaana Lindfors sai maalarinammatin kisällinkirjan. Oppi-isänsä kannustamana tie vei opiskelemaan Tukholman teollisuuskouluun.
Vuonna 1881 Albert Lindfors matkusti Wieniin missä hän työskenteli reilun vuoden. Tämän jälkeen Albert opiskeli ja työskenteli Saksassa, Münchenissa. Sveitsin Alppien St.Gotthardin kautta hän patikoi Italiaan, Genovaan ja Milanoon, ennen kuin palasi pariksi vuodeksi Sveitsiin, Baseliin. Sveitsistä Lindfors palasi Saksaan, opiskellen iltaisin Taideyhdistyksen koulussa ja työskennellen päivisin. 1886 hän palasi Tukholmaan ja suoritti teollisuuskoulunsa loppuun ja sai piirustuksenopettajan tutkinnon. Samana vuonna hän aloitti Tukholman Taide-akatemiassa (Den Konglige Akademien för de Fria Konsterna) ja sai opintonsa päätökseen vuonna 1889.
Suomeen Lindfors palasi 30-vuotiaana 1880- ja 1890-lukujen taitteessa, opiskeltuaan sitä ennen kymmenen vuotta ulkomailla. Hän asettui Turkuun ja hänen töitään oli ensimmäistä kertaa näytteillä Suomessa. Myöhemmin Lindfors muutti Helsinkiin ja aloitti työnsä Suomen Taiteilijaseuran hallituksen jäsenenä sekä intendenttinä. Samana vuonna hänestä tuli opettaja Taideteollisen Keskuskoulun Ammatti- ja Ornamenttimaalauksen kursseille. Koulun kesäloman aikana hän teki opintomatkan Unkariin, Itävaltaan, Saksaan ja Ranskaan. Vuonna 1893 Lindfors sai Suomen Taideyhdistykseltä Hovingin matka-apurahan, 3.000 markkaa, jonka turvin hän matkusti Pariisiin jatkamaan taideopintojaan vuodenvaihteessa 1893-94. Lindfors viipyi Pariisissa aina vuoteen 1897. Hänen työnsä olivat ainakin kerran näytteillä Pariisin Salongissa.
Palattuaan Suomeen Lindfors vaikutti sekä Helsingissä että Forssassa. Hän asettui asumaan Forssaan vuosisadan vaihteen tienoilla, perusti perheen ja löysi oman paikkansa seudun ruotsinkielisistä seurapiireistä.
Taideopintojensa aikana Pariisissa oli Lindfors tutustunut Lumierèn veljesten elokuvakiertueeseen ja mieltynyt näkemäänsä. Lindfors aloitti rakennustyöt hankkimallaan tontilla Forssan Loimijoen rannassa. Tontille rakennettiin sekä elokuvateatteri että asuinrakennus taiteilijan perheelle. Teatteri rakennettiin Lindforsin tekemien suunnitelmien mukaan ja salin taidokkaat seinämaalaukset ovat itse maestron käsialaa. Elokuvabisneksessä hänen liikekumppaninaan ja rahoittajanaan oli kartanonomistaja Carl Meyer, jonka osuuden hän lunasti pian. Elokuvateatterin seinähirsistä löytyneen merkinnän mukaan ensimmäiset näytännöt järjestettiin loppuvuodesta 1906. Ensimmäisenä elokuvana nähtiin näytelmäelokuva "Ylioppilaan Kosto".
Elokuvateatteritoiminnan ohessa Lindfors maalasi tauluja sekä Forssan seudulla että muualla Suomessa, etenkin kesäisin. Teatterin sali muuttui kesäajaksi taiteilijan ateljeeksi, jonka kahdesta suuresta ikkunasta saatiin ateljeeseen tarvittava valaistus.
Albert Lindfors kuoli pitkän sairauden jälkeen kotonaan Forssassa 62-vuotiaana 15.8.1922. Hänet haudattiin Forssan hautausmaalle ystäviensä saattelemana.
Forssan Elävienkuvien Teatteri, Suomen ensimmäinen maaseutuelokuvateatteri, on entisöitynä jälleen toiminnassa ja se on yksi maailman vanhimpia toimivia elokuvateattereita. Vuosittain teatterissa järjestetään kansainväliset mykkäelokuvafestivaalit, jotka omalta osaltaan kunnioittavat taiteilijan rakentamaa perintöä.